מועדון הבירה #7: הפתעות
מפגש מועדון טעימות בירה
מלכת הבירה מזמינה אתכם לטעום ולהריח ב”משתה המלכה” – סדנת אלכוהול שצומח על שיבולים!
חברים יקרים, מפגש 7 של מועדון הבירה הפתעות הסתיים בהצלחה (כאילו דא) ופייר …הופתענו כי 7 הפתעות הפך ל- 9. הקו המנחה שלפיו נבחרו הבירות היה שהן צריכות להיות חדשות בישראל או בעלות חומר גלם בלתי שגרתי או בעלות סיפור מעניין במיוחד . בשונה מ – סדנת אלכוהול או סדנת טעימות בירה למעט הבירה הראשונה שטעמנו – הטריפל של לופולוס – כל הבירות הוגשו תחילה מבלי לחשוף את זהותן וביקשנו מהחברים לנסות לגלות מה מיוחד בהן . משימה קשה מאוווד ברוב המקרים. והנה רשימת ההפתעות :
1.טריפל של לופולוס, בירה בלגית 8.5% הומולוס לופולוס בלטינית פירושו זאב צעיר וצנוע וזהו גם שמו הלטיני של פרח הכשות , המשמש כחומר גלם בסיסי כיום ברוב הבירות בעולם . מקימי המבשלה הם יוצאי מבשלת לה שוף הבלגית שיצאו לדרך עצמאית והקימו את לופולוס. הטריפל ששתינו נחשב ליותר מכושת מהמקובל בסגנון ועורר דיון סוער איך הוא בהשוואה ללה שוף. שאלה שדורשת מפגש מועדון נפרד .
2. הוגארדן רוזה , בירה בלגית 3%, בירת חיטה בלגית עם פטל . ההשראה לייצור הבירה היא אגדת צנצנות הריבה: מה עושים כשנגמרות כוסות הבירה ? שותים את הבירה מצנצנות ריבה ונהנים גם משאריות הריבה . לבירה ראש קצף לבן ורדרד וצבע נחושתי, שלדעתנו היה צריך להיות יותר ורוד . ניסינו באמצעות פנסים לאתר את הורוד ואולי..רק אולי…קיבלנו נצנוץ קל שלו. את טעמי הפטל חלקנו הרגישו בבירור וחלקנו פחות. בירה בטעמים, בירה מתוקה תרתי משמע , אלא שרשימת הרכיבים ארוכה מדי וכוללת גם חומרים מלאכותיים.
3. גליל Pumpkin Ale, בירה ישראלית 5.3% בירה עונתית שמבשלת הגליל מבשלים בחורף. בשלב השריית הגרעינים הם מוסיפים דלעת אפויה וגם תערובת תבלינים סודית. מתקבלת בירה מתובלת, שהזכירה לחלקנו קינמון . את הדלעת פחות מרגישים . כמה מחברי המועדון טעמו אותה לפני מספר שנים וטענו שהיום היא מאוזנת ומוצלחת בהרבה. כך שאפשר להגיד שמבשלת הגליל לא שוקטים על השמרים. התלבטנו בשאלה איזה אוכל היינו מצוותים לבירה הזו ?
4. Oharas Hop Adventure 5% בירה אירית של מבשלת אוהאראס יצאה בליין של הרפתקאות כשות, בירות המבושלות רק עם סוג כשות אחד , בכל שלבי הבישול וגם בהשרייה בזמן התסיסה (דריי הופ) . אנחנו טעמנו את זו המוקדשת לזן כשות בשם סטיריאן וולף. כשות סלובנית המתאפיינת בטעמים וריחות של פירות טרופיים בעיקר .
5. Happy Hour In Sodom , Dancing Camel בירה ישראלית המבושלת עם מלח מים המלח ! מעט חששנו לפני השלוק הראשון אבל גילינו בירה פורטר נפלאה וטעימה מאוד …ואולי , רק אולי, הרגשנו מליחות קלה ביותר באפטר טייסט. שאפו לגמל הרוקד.
6. דאי דאי IPA, היטאצ’ינו נסט, בירה יפנית. המבשלה המשפחתית עם הינשוף הקסום הוקמה בתוך מפעל לייצור סאקה הקיים משנת 1823. הינשוף מסמל No-Stress ביפן, בדיוק מתאים לבירה. הבירה הזו מבושלת עם סוג של מנדרינת בר נדירה בשם פוקור-מיקאן וכשות הדרית להשלמת החוויה . צבעה נחושתי-כתום והיא מרירה עם רמזים של חמצמצות הדרית . תנו כבוד לאפרת שזיהתה את התוספת בטעימה העיוורת !!
7. שלנקרלה אורבוק , בירה גרמנית מעושנת בריבוע. כמה מעושן ?תחשבו על מעושן , עכשיו תכפילו בעשר . עד שלא תטעמו לא תבינו.
8. אספרסו סטאוט, היטצ’ינו נסט,בירה יפנית 7% הינשוף החביב שב אלינו עם אחת הבירות המופלאות שזכתה לקריאות התפעלות. אימפריאל סטאוט המבושלת עם פולי קפה . צבע שחור מוחלט מלווה בקצף יפהפה בצבע מוקה וטעמי קפה ברורים שמשתלבים היטב עם טעמי הסטאוט והאלכוהוליות. מומלץ !
9. סט.ברנרדוס כריסמטס אייל, 10% בירה בלגית בירות הכריסטמס הן בירות שבושלו על מנת לשתות אותן ב…כריסטמס. אלו הם איילים כבדים ואלכוהוליים , לפעמים מתובלים. חגגנו את סיום המפגש וברכות שנה אזרחית טובה עם הבירה הז, שככל שהיתה יותר חמה כך היתה יותר טעימה … בירה בלגית מעולה לערבי חורף קרים.
נפרדנו שמחים יותר ומעט מתנדנדים.תודה לרותם על האירוח ותודה לכל מי שבא . כיף איתכם. תהיו בריאים . תהיו טובים .ניפגש בחודש הבא לחיים
לחיים!
ותודה לביגנס על האירוח.