מועדון הבירה #9: בפה מלא – התאמת בירה לאוכל
שלום חברים,
מפגש מיוחד של מועדון הבירה והפעם… “בפה מלא”, שנערך פעמיים בזכות ההתלהבות שלכם (רשמנו לפנינו: אוהבים אוכל) הסתיים בהצלחה רבה והשאיר אותנו מרוצים, שתויים ושבעים.
כאשר משלבים סוגי בירה שונים עם אוכל, יכולים לקרות שלושה דברים : האינטראקציה בין המזון למשקה יכולה להיות נעימה, לא נעימה או חסרה/אדישה. אנו מחפשים, כמובן, תגובה טובה. מחפשים משהו ש”עובד” ביחד. בחלק מהמקרים תמצאו שטעמים דומים הם שילוב נהדר, ובחלק מהמקרים דווקא הניגוד מהנה. אפשר ללמוד הרבה גם משילובים לא מוצלחים, אבל חסכנו מכם את ה”תענוג”. כיוון שאנו מתמקדים בבירה, ההנחיה הייתה קודם ללגום מהבירה, אחר כך אוכל ואז שוב בירה. רק בקינוח ביקשנו שתאכלו מהעוגה לפני הבירה והסיבה לכך…בהמשך.
במפגש טעמנו 6 סוגי בירה , אותן הגשנו לצד מאכל שבחרנו בטעימות מוקדמות.
הנה לפניכם הרשימה המהוללת בליווי תמונות שישאירו אתכם בפה פעור:
1. בירת בלו מון עם סושי בטטה:
בירת החיטה האמריקאית, בסגנון בלגי, המבושלת בתוספת של קליפות תפוז וולנסיה וכוסברה, היא בירה עדינה ומתקתקה ולכן התאימה מעולה למאכל בעל טעמים עדינים. ערכנו את כל הטקס במזיגה שלה – הכולל גלגול של הבקבוק מצד לצד ופרוסת תפוז על הכוס!
2. בירת שימאי כחולה ביחד עם גבינה כחולה:
התקופה הכחולה שלנו החלה כשקראנו כתבה של Sagi Cooper שהוקדשה לשילוב של גבינות עם בירות. עשינו כדברו וקיבלנו את אחד השילובים הטעימים ביותר (לדעתי) במפגש הזה.
שימאי היא בירה תראפיסטית הנחשבת מהטובות בעולם. השימאיי הכחולה החלה את דרכה כבירת כריסטמס ובזכות הצלחתה היא מבושלת היום כל השנה. זוהי בירה בלגית כהה, בירה חזקה ומתקתקה, בעלת טעמים של קרמל ותבלינים. הבירה מיועדת ליישון, אז כדאי לכם לקנות מדי שנה ולאפסן במרתף הביתי שחצבתם לבד.
3. בירת ברנרד עם אורז בקארי צהוב:
המזימה הייתה לאכול את האורז עם הקארי הצהוב ביחד עם בירה IPA – אותו סגנון שהתפתח כאשר הודו הייתה קולוניה בריטית, אבל בטעימה המוקדמת זה פשוט לא היה טעים.
לעומת זאת, מה שהשתלב נהדר עם המאכל הזה, היה הלאגר הצ’כי ברנרד – לאגר לא מפוסטר, קליל ומאוזן בטעמיו. הלאגר שוטף את החיך מהשמנוניות של חלב הקוקס ומהחריפות של הקארי ומכין אותו לביס הבא…
נשארנו על שאלה פתוחה – איזה אוכל נשלב עם IPA ?
4. בירת שלנקרלה הלס עם נקניקיית בקר מבית הלגה וורסט:
רותם טוען שתמיד מומלץ לחפש מה אוכלים עם בירה, במדינה בה התבשלה הבירה, שכן זה שילוב שזכה בהצבעת ההמונים לאורך דורות. וכך, היה זה אך מתבקש, שנאכל נקניקיה עם לאגר, כפי שנהוג בבוואריה. נבחרו השלנקרלה הלס – בירה לאגר גרמנית בעלת טעמי עישון עדינים, בשילוב עם נקניקיית בקר של הלגה וורסט – המיוצרת רק מבשר ותבלינים, בלי כל מיני חולירעות. טוב להיות חברים של הלגה כי הם עושים משלוחה עד הבית (באתר שלהם) .
5. בירת שלנקרלה מארצן עם בשר מעושן:
חבר המועדון, אסף חנון, שהוא בשלן מחונן בזמנו הפנוי, השרה עבורנו נתח בקר בבירה הזו ואז עישן אותו. כאן היתה לנו התנסות בקטגוריה של “דומה עם דומה” – בשר מעושן עם בירה מעושנת.
השלנקרלה שייכת לסגנון בירה בשם ראוך-ביר – בירות מעושנות. צריך לטעום כדי להבין. המבשלה הזו מייצרת את גרעיני הלתת שלה בעצמה וקולה אותם על אש פתוחה. הדבר מעניק לבירה צבע עמוק וכהה וטעמי עישון חזקים ביותר. הבשר, שהיה גם הוא מעושן, עידן את החוויה ואפשר לשתות את הבירה הזו בקלילות. תודה מקרב לב לאסף.
6. בירת לינדמנס אפרסק ביחד עם עוגת גבינה:
הגראנד פינלה שלנו הוקדש לקינוח. בירה בלגית, הלינדמנס אפרסק משתייכת למשפחת בירות הלמביק – בירות המיוצרות אך ורק בבלגיה. בגמר בישול הבירה – פותחים את המיכלים לאוויר הפתוח (מעשה שלא יעשה בייצור בירה, בכל סגנון אחר) ונותנים לנבגים הנמצאים באוויר “לזהם” את הבירה. זהו תהליך איטי אשר בסופו מתקבלת בירה חמוצה מאוד. נהוג להמתיק אותה עם תוספת של פירות או מיץ פירות.
המופלא בשילוב הזה הוא שכאשר אוכלים את העוגה עם הבירה, מתקבל טעם של עוגת גבינה עם אפרסקים. עצמו עיניים ותוכלו לדמיין חצאי אפרסקים מונחים שם, על העוגה שלכם.
תודה רבה לרותם ביגנס בנימינה, על האירוח והידע האינסופי, לאסף חנון על עישון הבשר ולכל מי שבא.
היה תענוג גדול. לא האוכל, אתם.
פרוטרי – Protary’s Craft Beers
Yoni Fleiderman
הכרם – תרבות שתייה
Helga Wurst נקניקיות בוטיק מבשר איכותי
תודה גדולה לביגנס בנימינה על האירוח .