מועדון הבירה #17: הפתעות
שלום חברים,
התאוששתם?
אני עוד בהיי וזה לא רק מהבירה
(זה טבעי אצלי)
(סתם . זה בזכותכם אבל שלא יהיה פה דביק לא נגיד את זה).
יום אחד,
בייבי,
כשנהיה זקנים, נרצה לספר לנכדים שלנו על המפגש הזה (טוב, לפחות אני).
לטובת ההיסטוריה , להלן תמצית קצרה של מה שהיה:
במפגש 7 הפתעות הוגשו 8 בירות (אחת בהפתעה) ,
רובן בטעימה עיוורת ועליכם היה לגלות מה הקטע.
המשותף היחיד ביניהן זה שהן בירות.
מעבר לכך ,
זו הייתה טעימה אקלקטית לחלוטין,
בה רוב הבירות נבחרו מהסיבה שאין אותן בארץ.
להלן הרשימה, תודה לכולם על שפע התמונות, כל אחת שווה אלף מילים.
חלק ראשון בטעימה – פטרוס החמוצה
פצחנו בשתי בירות ששייכות לתחום הרחב של בירות חמוצות.
יש כמה שיטות לייצר בירות חמוצות וגם לא מעט סגנונות חמוצים.
המשותף הוא שיש בהן טעמים חמוצים הדומים ליוגורט ו/או לימון ו/או חומץ.
משיגים את הטעמים הללו באמצעות החמצה מבוקרת עם בקטריות
שהופכות את הסוכרים שבתירוש לחומצות שונות (למשל – לקטובצילוס,
ההוא מהפרוביוטיקה, שיודע להפיק חומצה לקטית המקנה לבירה טעמים
המזכירים יוגורט).
בירה מס 1: מבשלת פטרוס, Oud Bruin
מבשלת פטרוס מתמחה בייצור בירות חמוצות בתוך מיכלי עץ
הנקראים פודרים (foeder), המהווים בית גידול לבקטריות ההחמצה.
האוד-ברון (old browm) היא בירה המכילה שליש בירה חמוצה ושני שליש
בירת אייל צעירה , הערבוב הזה מעדן מאוד את הטעמים החמוצים. אפשר,
אם יודעים לחפש את זה, למצוא טעם עדין של יוגורט.
8 מתוך 23 משתתפים אהבו אותה מאוד ורוצים אותה קבוע בארץ
(לתשומת לבכם פרוטרי – Protary’s Craft Beers)
בירה מספר 2: מבשלת פטרוס Aged Pale
בירה המיושנת שנתיים בפודרים ועוברת החמצה משמעותית .
זוהי בירה בהירה מאוד בצבע , צלולה, נטולת טעמים שהיינו מזהים אותם כבירה.
קלילה וחמוצה למדי. לא מרגישים עד כמה היא חזקה – 7.3%
וכשמתרגלים אליה מגלים ש-7 מתוך 23 אנשים רוצים אותה בארץ
(פרוטרי – Protary’s Craft Beers אנחנו פונים ללב שלכם).
חלק שני בטעימה – מבשלת ברנרד הצ’כית
בירה מספר 3 – לאגר כהה מבשלת ברנרד
מבשלת ברנרד היא מבשלה צ’כית המייצרת בירות צ’כיות לא מפוסטרות.
הלאגר הכהה שלהם הוא לאגר כהה קלאסי עם טעמים כרמליים
המזכירים משהו בין בירה שחורה לקפה.
10 מתוך 23 משתתפים היו בשמחה קונים אותה הביתה.
(הכרם – בירות פרמיום הכרם – תרבות שתייה)
את כל הבירות של ברנרד הבאנו למפגש כיוון שהן אינן מיובאות ארצה ,
כרגע, למיטב ידיעתי, ניתן למצוא בארץ רק את הלאגר הבהיר שלהם .
בירה מספר 4 – IPA של מבשלת ברנרד 5.6%
זה מעניין כשמבשלה צ’כית, המתמקדת בעיקר בייצור לאגרים, מכינה לפתע IPA,
שהוא סגנון אנגלי במקור וגם חביב במיוחד על האמריקאים.
שימו לב להפתעה : 21 מתוך 23 משתתפים היו בהחלט קונים אותה.
(הכרם – תרבות שתייה הכרם – בירות פרמיום)
בירה מספר 5 – בוהמיין אייל של מבשלת ברנרד 8.2%
נתחיל מזה שאין חיה כזו בעולם סגנונות הבירה – Bohemian Ale.
בבוהמיה מתמחים בלאגרים. ולכן זה כל כך מסקרן .
אולי הסיבה שברנרד החלו לייצר אותה היא שהם הכניסו כשותף
את חברת דובל הבלגית בשנת 2001.
הבירה הזו היא הפתעה נהדרת: זהובה, פירותית, מתוקה אך לא באופן מעיק,
לא תוקפת את החיך בשומקום.
16 מתוך 23 המשתתפים רוצים אותה בארץ.
(הכרם – תרבות שתייה הכרם – בירות פרמיום)
חלק שלישי בטעימה – כבוד לבירות החורף
בירה מספר 6 – סמיקלאוס 14% מבשלת שלוס אגנברג
כל כך הרבה נכתב על הבירה הזו
(כתבה מעולה של שגיא קופר תמצאו כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3027684,00.html) .
עד 2001 נחשבה לחזקה בעולם.
זוהי בירה המבושלת רק פעם בשנה , ב6 לדצמבר לכבוד יום ההולדת של סנטה
קלאוס (או בשם החיבה השוויצרי – סמי ) ושותים אותה לראשונה רק לאחר
10 חודשים מהייצור, כלומר באוקטובר בשנה שלאחר מכן.
מקובל ליישן אותה ונאמר שהיא משתבחת עם השנים.
זוהי בירה כבדה ומתוקה, בעלת טעמים של ליקר, שזיפים וצימוקים .
קשה להאמין שהיא לאגר ולא אייל. קצת שלג בחוץ, שלוקים קטנים ואתם מסודרים.
בירה מספר 7 – N’ice chouffe מבשלת אשוף, בלגיה. 10%
זמזמנו לנו את שיר המבשלה , תמצאו אותו כאן: http://www.achouffe.be/uploads/media/chouffe-francais.mp3
ולגמנו מהבירה. זוהי בירת חורף חזקה ועשירה בטעמים .
בירה מספר 8 – סנט.ברנרדוס כריסטמס אייל 10% , בלגיה
סיום קלאסי לאירוע בלתי נשכח.
בירות הכריסטמס הן בירות עונתית המבושלות כדי לשתות אותן בכריסטמס.
זהו קוואדרופל בלגי כהה, מתקתק וחזק. לחיים!
תודה רבה לרותם ביגנס – המרכז לתחביבים קולינרים על האירוח המושלם.
תודה לכל מי שבא צילם, עזר בארגון ובשתייה.
תודה ל פרוטרי – Protary’s Craft Beers
ותודה ל הכרם – תרבות שתייה ובמיוחד ל Yoni Fleiderman
תהיו טובים.
לחיים
נעמה ורותם