מועדון הבירה #4: מר ירוק
מפגש מועדון טעימות בירה בנושא כשות
מועדון טעימות בירה נפגש אחת לחודש, בבנימינה, כדי…לטעום בירות.
בכל פעם מוקדש המפגש לנושא אחר.
מפגש מר ירוק – כשמו כן הוא – מר וירוק.
פתחנו בהרחה של קסקייד והכנסנו אותו לבישול במים בלבד מתוך רצון לטעום נטו מה הוא נותן אחרי 20/40/60 דק של רתיחה.
טעמנו גם בירות ביתיות וגם מסחריות המאופיינות בזן כשות אחד בולט ובהן חיפשנו את טעמי פרח הכשות והארומות שלו . הרחנו כמעט את כל סוגי הכשות שטעמנו (כופתיות יבשות) ליד הבירה עצמה.
התחלנו עם בישול ביתי של הטריפל של קלרה , שחולק , לאחר בישול למיכלי תסיסה שונים ובכל אחד הושם זן כשות אחד בדריי הופינג .דריי הופינג הכוונה שמועד הכנסת הכשות לבירה הוא לאחר גמר התסיסה . שיטה שתורמת לארומות ופחות משפיעה על מרירות. השוונו בקבוק טריפל ללא דריי הופינג עם בקבוק שקיבל כשות מסוג נלסון סובין . בטעימה שערכתי , כאשר הבקבוק היה צעיר , הנלסון סובין השתלט לחלוטין בטעמי יין לבן ופירות טרופיים וזה היה מוזר ולא מתאים לסגנון. מאז עברו כשלושה שבועות ולהפתעתנו (רותם ואנוכי) היום הוא בקושי הורגש .
לאחר מכן טעמנו ספארו זיטוס , בירת חיטה עם כשות מסוג… זיטוס !. הכשות הורגשה היטב , הבירה היתה קלילה ונעימה ורועי הגדיר אותה כבירה המושלמת לחוף הים . וכך במצב רוח אופטימי הגענו לטעימת 20דק של הקסקייד המתבשל. ציפינו לארומה חזקה ומרירות נמוכה ונפלנו על הפרצוף. אפילו הקשוחים שבגברים התייסרו מרוב מרירות. חבוטים קלות (כי ידענו שאנחנו צריכים לטעום את הדייסה שבישלנו עוד פעמיים . ואין ספק שזה הולך להיות יותר גרוע ) המשכנו בעבודתנו החשובה וטעמנו גם ריגלה סימקו שמזכירה חזק אננס, שפירא סיטרה נהדרת וארומתית ובירה שרותם בישל עם כשות בשם אקווינוקס .
קינחנו עם הדוקטור של מבשלת הדובים, שממש בימים אלה עושים קאם בק למדף …ואנחנו משתתפים בשמחתם. הבירה הזו משלבת שלושה זני כשות וכמצופה מהדובים היתה מרה וריחנית.
תודה לכל מי שבא תודה ל על שדרוג הכיבוד תודה לרותם על האירוח.
לחיים!
ותודה לביגנס על האירוח.
נעמה