חלפו הימים שהיו מגיעות לישראל 2-3 בירות חדשות בחודש. חלפו הימים שמבשלות היו מוציאות משהו חדש פעם ב…
הטרנד העולמי כיום הוא לחדש כל הזמן והרבה! לפעמים מדובר בבירות שמופיעות באופן חד פעמי ויש כאלה שנשארות כקבועות.
החודש ליקטנו עבורכם 22 בירות חדשות!
קריאה נעימה ולחיים!
כמו קפה עם הל, רק בירה!
סטאוט בתוספת הל. בירה בצבע שחור, העשויה מלתתים קלויים. הטעמים של הלתת הקלוי דומים לקפה שחור , ועם תוספת ההל קיבלתם בירה לארוחת בוקר 🙂 . גרסה מאוד ישראלית לסגנון המוכר והאהוב.
5.1% אלכוהול
רק הכנו אותה וכבר עוד מעט היא נגמרת, להזמנה לחצו כאן .
מבשלת הוריזונט היא מבשלה חדשנית ועצמאית, שהוקמה בשנת 2016 , בבניין מפעל נטוש בבודפשט, ששימש כמקום לייצור בירה עוד משנות ה-30 של המאה הקודמת . זוהי אחת מהמבשלות הראשונות בסצנת בירות הקראפט (בוטיק) בהונגריה. למבשלה מגוון רחב של בירות וגם לא מעט מדליות. מי שמבקר בבודפשט יכול לפגוש את הבירות של הוריזונט במסעדות המישלן בעיר וגם ניתן למצוא אותן ברוב הברים המגישים בירות בוטיק. החבר’ה בהוריזונט מצהירים שבירה עבורם היא צורת אמנות., והם מנסים לבטא זאת גם דרך התוויות שעוצבו בידי אמן מקומי . החודש הגיעו ארצה 6 בירות מסדרה בשם Selfish Games.
Triple IPA
זאת הפגזה. לקחו את סגנון ה IPA – הידוע במרירות ובארומה שלו ושילשו את עוצמת המרירות והאלכוהול ה”מקובלים” לסגנון. את המרירות והארומה, האופייניים לסגנון, מעניקים פרחי הכשות. במקרה הזה – רשום על הפחית את שמות הזנים במתכון (סיטרה, סטרטה וקליסטה). על הלשון : מתחיל ב”מסיבה” טרופית, עובר להדריות חדה של קליפת לימון ומסיימת עם מרירות ירוקה וחזקה .
מדד המרירות – 54 ibu. טירוף (לצורך השוואה – גולדסטאר בערך 15 ibu).
אלכוהול – 10.1% !
New England American Pale Ale בירה מעורפלת, פירותית מאוד – אך לא מתוספת פירות, אלא מהוספת כמות נדיבה של פרחי כשות מזנים בשם סיטרה ואזקה. 5.5% אלכוהול .
Take me somewhere evil
Blood Orange West Coast IPA
בירה בעלת צבע זהב עמוק וצלול, עם מרירות גבוהה , בתוספת תפוזי דם .
6.8% אלכוהול .
Cucumber Lager
המגניבה של המשפחה! לאגר ומרענן, המכיל כמות אדירה של מלפפונים, ליים וזן כשות נדיר בשם סוראצ׳י אייס. שורה תחתונה? אתם תגידו.
4.3% אלכוהול .
West coast IPA
IPA עם שלושה זני כשות סופר-ארומטיים (אטאנום, סיטרה, סימקו) , צבע מוזהב, ואפטר טייסט ארוך שנשאר על הלשון המון זמן.
6.7% אלכוהול.
Sour Series
Barrel Aged Imperial Sour Ale with Tangerine and Chocolate
למי שעוד לא נתקל – ראו הוזהרתם. המדפים כיום מתמלאים בבירות חמוצות. הסגנונות החמוצים אהודים ומוערכים על ידי חובבי בירה מושבעים, אבל למי שלא מכיר – יכולה להיות חוויה קשוחה. זוהי בירה בסדרת החמוצות של הוריזונט, בתוספת מנדרינה, קקאו ווניל, מיושנת בחביות ויסקי ורום. וגם אחוזי אלכוהול גבוהים .
9.3% אלכוהול.
מארז מתנה “בעבוע לשבוע” – מארז מתנה שכולו הפתעות בירה לשבוע. מתנה מיוחדת ואישית:
מארז בירות “סודיות” במגוון סגנונות בירה. היופי מתחיל במראה של מארז המתנה. בפנים 7 בירות עטופות אחת אחת בעטיפות יפהפיות בצבעי שחור/לבן, בצבעים האהובים על גברים (בדוק!), עם סרט זהב ומיד ייעטף בהרגשה יוקרתית וחגיגית.
האריזה היפה מסתירה את הבירה הנבחרת ולא ניתן לדעת איזו בירה יש בפנים. על כל בירה יש מדבקת יום: יום ראשון, יום שני , וכו’…
הבירות למארז נבחרות ונארזות רק בעת ההזמנה והן תמיד מהמגוון של הבירות הכי מיוחדות ונדירות שיש בארץ. כיוון שהן כל כך מיוחדות – לכל בירה מוצמד דף הסבר בסגנון “מה שותים היום”.
כל מארז מתנה ייחודי – מכינים אותו עבורכם רק בעת ההזמנה – ולכן כל מארז מתנה שונה במקצת.
כל הטוב הזה ועוד: בכל מארז מתנה תמצאו גם תחתיות בירה, פותחן וכוס ממותגת. מארז מתנה מקורית, הנאה מתמשכת שאינה נגמרת ברגע שפותחים את האריזה!
Single hop pale ale
בפרוייקט “סופה שקטה” של המבשלה, מציגים בכל פעם זן כשות אחר, ורק אותו. הבירה הזו היא המצטרפת החדשה ובה כשות גרמנית/אמריקאית, בשם – האלרטאו בלאנק. זן קליל, נקי ופריך שמביא איתו טעמים של יין לבן, כשברקע ארומות משמחות של מלון ופסיפלורה. עוד שיעור מרתק בבית הספר לכשות של מבשלת ת׳ורנברידג׳.
5.5% אלכוהול .
Fest Bier
בירה שיצאה בשנת 2018 וחוזרת אלינו לסיבוב נוסף. זוהי בירה חגיגית שהוכנה לכבוד האוקטוברפסט. לאגר אלגנטי, בסגנון גרמני היסטורי. בירה עשירה המשלבת מתיקות ומרירות כשותית. כיאה לסגנונות הגרמניים – היא מאוזנת להפליא, ועל כן קלה לשתיה. רק שימו לב – “חגיגי” – זה גם אלכוהול גבוה מהרגיל!.
6% אלכוהול
“הרשע ההכרחי” הוא שם של סדרה של בירות מסוג אימפריאל סטאוט, בווריאציות שונות על סגנון. זוהי הגירסא האחרונה (בינתיים) של הרשע ההכרחי. הפעם מדובר בנססרי איוול המיושנת 8 חודשים בחביות קלבדוס (ברנדי תפוחים צרפתי). לבירה ארומות וטעמים של תפוחים וברנדי, ותזכורות של וניל ועץ מהחבית. מומלץ לשתות לא קר (תנו לה 10-12 מעלות) וגם לשמור אחת ליישון. 13% אלכוהול .
APA
בירה בהירה, ארומטית, יבשה ומאוזנת, הנותנת במה לארבעה זני כשות אמריקאים בשם- צ׳ינוק, קסקייד, אמרילו וקולומבוס. התוצאה – בירה קלה מאוד לשתיה, עם המון טעמים כשותיים – הדריים, טרופיים ועשבוניים.
5% אלכוהול.
WEST COAST IPA
מלאה בפרחי כשות המעניקים לה הדריות דמויית אשכולית ומרירות.
6.5% אלכוהול.
NEW ENGLAND IPA
עסיסית ופירותית, אפופת ניחוחות משלל עולמות הפירות, תודות לכמות גדולה של כשות. סיומת עגולה וחלקה.
6.8% אלכוהול.
BREWDOG X BUXTON BREWERY
שת”פ בריטי של מבשלת ברודוג עם מבשלת בוקסטון. בירה כשותית כהלכתה – כלומר- מרירה וארומטית.
6.5% אלכוהול.
NEW ZEALAND HOPPED NEW ENGLAND IPA
בירה חזקה, בעלת גוף עגלגל. לא מסוננת. המעניין בבירה הזו הם – 4 זני כשות מניו זילנד ! זנים אלו מעטרים אותה בניחוחות של פירות יער מעודנים ופירות טרופיים. 8% אלכוהול.
RASPBERRY & GUAVA NEW ENGLAND IPA
ברודוג אוהבים שיגועים וכבר יצרו בעבר חיקוי של ממתקים בריטים בבירה (פארמה ויולטס, למי שמכיר) . הפעם שיתוף הפעולה עם המותג הלונדוני קנדי קיטנס. אלו הם ממתקי גומי, הפונים דווקא לקהל המבוגרים. הם בצורת ראש חתול, צמחוניים וקיימים במגוון גדול של טעמים. בבירה הזו תמצאו שילוב של סגנון מריר וארומטי עם טעמי גויאבה ופטל של הקנדי קיטנס. 6% אלכוהול.
LOST IN BLOOD ORANGE
חברה חדשה בסדרת הלאגר של ברודוג. הפעם בתוספת תפוז דם.
4.5% אלכוהול .
AMERICAN RED ALE
בירה גדולה בפחית קטנה, במהדורה מוגבלת. בתרגום חופשי: המילה American על בירות מרמזת על שימוש בזני פרחי כשות אמריקאיים. ואכן, בבירה הזו נעשה שימוש בלא פחות מ – 7 זנים!. לכן, קודם כל – פתחו את האף והריחו אותה!. עפ”י המבשלה – ארומות של פירות יער והדרים. המספר 5 , בשם של הבירה , מתייחס לחמישה סוגי לתת שעורה במתכון של הבירה הזו. כך ברודוג מתארים אותה: “מרמלדה מתובלת מעורבבת עם טעמי שוקולד. אנרכיה של לתת וכשות, כאוס מתוק-מריר” . 5% אלכוהול
פרס המקוריות לליפמנס!!
את הבירה הזו הביאו לראשונה לארץ בכמות מזערית בחורף שעבר והיא זכתה לאהדה רבה ועל כן חוזרת גם עכשיו.
מי שטייל בשווקי כריסטמס באירופה, בוודאי פגש את המנהג לשתות יין חם (GLÜHWEIN). במבשלת ליפמנס אמרו – למה רק יין? למה לא בירה? וכך נוצרה הגלו-קריק.
בירה חגיגית להפליא המתיישנת עם דובדבנים, מתובלת במיני תבלינים שתמצאו ביין חם , ועל כן יש להגישה חמה!
לא מדובר על בירה חמה סטייל פאב אנגלי (8-12 מעלות, לערך), אלא ממש לחמם אותה בסיר! מה שתקבלו זה משקה חורפי מפנק, בעל גוון אדמדם-נחושתי, ארומות קינמון וציפורן מטריפות שממלאות את הנחיריים וטעמים ארוכים, מתוקים וחמצמצים של דובדבנים.
חוויה בלתי שגרתית בהחלט, בכל מה שקשור לבירה .
בפינה המרוחקת ביותר של אזור פלנדריה המערבית, בבלגיה, בלב אזור גידול הכשות, נמצאת אחת ממבשלות הבירה הוותיקות והמכובדות בעולם. מבשלת סן ברנרדוס ממוקמת בכפר וואטו. המבשלה מייצרת בירה מאז שנת מ-1946. מגוון הבירות של המבשלה עשיר ומעניין. הבירות של המבשלה לא עוברות סינון, לא מפוסטרות וכיאה לסגנון המנזרים עוברות תסיסה שניה בבקבוק.
בשנת 2012 בישלה המבשלה בירה חגיגית וחד פעמית לציון פתיחת בר ראשון שלה בטוקיו, בירת יפן. כעבור 8 שנים, המבשלה חזרה לייצר את הבירה הזו.
את העיצוב היפהפה של הפחית עיצב המאייר הבלגי ג’ונאס דוואכט , ובו מוצגת התרשמות מחיי הלילה היפניים ברחובות של מחוז קאנדה בעיר – שם ניתן למצוא את “בראסרי סנט ברנרדוס”.
סנט ברנרדוס טוקיו היא בירת חיטה חזקה ולא מסוננת. בעלת טעמים עדינים של הדרים, בשילוב עם ארומות פירותיות ופרחוניות (קמומיל, בננה, תפוח אדום). 6% אלכוהול .
בירה חדשה מהגמדים, לכבוד חגיגות ה-40 למבשלה.
מפה לשם המבשלה הבלגית הממוקמת בכפר קטן בלב יערות הארדנים חוגגת 40, בשביל גמד זה כלום, אבל יום הולדת זה יום הולדת ולכן בושלה בירה במהדורה מוגבלת : זוהי בירה בלגית זהובה, עשירה בארומה הדרית, מרעננת וקלילה. 5.6%,
מזל טוב ולחיים!
נתקלתי לראשונה בבירה נועם בשיטוטי בחנות האלכוהול. כעבור יומיים הופיעה הודעה בקבוצת חברים : “מישהו פגש את זה? – לאגר מושלמת!!, נקיה פחד” (כלומר – נטולת פגמים). הבקבוק שחיכה לי במקרר נתן קריצה. במבט ראשון זה לא דומה לבירה: העיצוב מינימליסטי ומעודן , הבקבוק שקוף וצורתו ייחודית מאוד, ממש תכשיט שחבל לזרוק.
זוהי בירת לאגר זהובה ועדינה, קלה מאוד לשתיה, היא אינה מפוסטרת ואינה מסוננת, ולמרות זאת היא צלולה. כמות מזערית של משקעים נשארה בתחתית הבקבוק ולא נמזגה לכוס.
הבירה זכתה במדליית ברונזה בתחרות European beer star וגם בפרסי עיצוב בזכות האריזה שלה.
למרות שמה, היא אינה ישראלית – היא פותחה במבשלת המחקר של האוניברסיטה הטכנית של מינכן, הממוקמת בווינשטפן (המקום, לא הבירה). זוהי בירה הפונה לשוק היוקרה , היא מוגשת במסעדות שף בארץ (HIBA של שף יוסי שטרית) ובעולם.
5.2% לחיים!