טיפים על הדרך הטובה ביותר לאחסן ולשמור על בירה
קבלו טיפים על הדרך הטובה ביותר לאחסן ולשמור על בירה:
הרחיקו מאור: אויב הבירה מספר 1 הוא האור , על כן הבקבוקים הם לרוב חומים או ירוקים (ועוד סיבה לא לשלול פחיות). קרני UV גורמות לתגובה כימית עם הכשות בבירה , וגוררות טעם לוואי בשם Lightstruck או Skunk (בואש, בעברית). בא לכם לעשות דווקא ולהרגיש את זה ? שימו בקבוק בשמש לכמה ימים ואז תשוו לאחד מהארון .
טמפרטורה: שמרו את הבירה בטמפרטורה יציבה, עדיף קרה. אם אין מקום במקרר, אז לפחות לא ליד המנוע שלו, לא במחסן בחצר ולא בתא מטען ברכב, יא חוליגנים. החום מאיץ תהליכי חמצון בבירה שנותנים לה טעמי לוואי “לא טריים” דומים לקרטון ולפעמים לשרי. יש בירות שטעמי השרי יחמיאו להן אבל אז עדיף “חמצון איטי ולאורך זמן מאשר מהיר ועצבני” (כדברי אסף פ. תסמכו עליו). מה גם שחום מאיץ תהליכים לא רצויים של השמרים (בבירות לא מפוסטרות בעיקר , שזה הרבה מה”בוטיק” ) .
בעמידה , בירה זה לא יין, אין לה פקק שעם שצריך לשמור רטוב בשכיבה (לרוב, האמת). לכן עדיף לאחסן בירה בעמידה .
פתחתם? גמרתם! ראיתי אנשים שפתחו בקבוק, מזגו חצי, הדביקו בחזרה את הפקק – ולמקרר. שמעו, זה לא שהיא תתקלקל שם, אבל הגזים בורחים , נכנס אוויר. למחרת זה כבר זה לא אותו דבר.
רוצים לדעת עוד? מוזמנים/ות למשתה המלכה סדנת בירה משגעת (לקבוצות) שמגיעה אליכם סדנאות בירה לעובדים או סדנה משפחתית