מגדלי הכשות ממורמרים
כְּשׁוּתָנִית (שם נרדף: כָּשׁוּת; שם מדעי: Humulus lupulus) הוא צמח רב-שנתי מטפס ממשפחת הקנאביים, נפוץ בחצי הכדור הצפוני ומשמש כמרכיב חשוב בתעשיית הבירה.
פריחת תעשיית בירות הבוטיק בארה”ב ובעולם בעשורים האחרונים הביאה לצריכה הולכת וגדלה של כשות. הסיבה לכך היא שבירות אלו מיוצרות מחומרי גלם אמיתיים וטריים, עם חיבה גדולה של בשלני הבירה לכשות ולכל מה שאפשר לעשות איתו.
כשות הוא פרח קטן וירוק, הנמצא כמעט בכל הבירות שאנו שותים. הפרח, הדומה בצורתו לארטישוק, החל להופיע בבירה בסביבות 1000 לספירה ונשאר שם מאז ועד היום, בראש ובראשונה בזכות התכונות המשמרות שלו. כפרח הוא מעניק לבירה ארומה נהדרת וגם טעם חשוב ביותר: מרירות.
לצמח הכשות יש סגולות רפואיות רבות – בלימודי נטורופתיה מדברים על הכשות כצמח בעל יכולות מרגיעות ומשפר יכולת עיכול וספיגה.