בירות חדשות נובמבר 2018
“זו ממש לא בירה סטנדרטית ובוודאי לא בירה למתחילים”
מבשלת אלכסנדר חוגגת עשור ולכבוד המאורע המרגש הם בישלו לנו את אחד מסגנונות הבירה המורכבים, החזקים והעתיקים : ה – Barley Wine – יין השעורה . אמנם קוראים לבירה הזו “יין שעורה” אך אל תתבלבלו – זוהי בהחלט בירה, המיוצרת מארבעת חומרי הגלם של בירה: לתת, כשות, מים ושמרים. סגנון זה היה מיוצר באנגליה כבר במאה ה-15 והפך לחביב האריסטוקרטים האנגלים בזכות הדמיון שלו ליין.
תהליך הייצור הוא ארוך ומורכב – הן בשל אחוזי האלכוהול הגבוהים, במקרה הזה – 11.2% והן בשל תהליך יישון האורך חודשים ארוכים כדי להגיע לטעמים מאוזנים ונעימים לשתיה. הבירה המתקבלת אמורה להיות בעלת גוף, עשירה מאוד בטעמי לתת מתקתקים וגיזוז נמוך. יישון נוסף שלה בבקבוקים ייתן לה טעמים דומים ליין פורט.
מה אומרים עליה באלכסנדר: “ה- Barley Wine שלנו ברוח הסגנון היא בירה גדולה, גדולה בטעמים, בעושר, במורכבות ובאלכוהול 11.2%! עם עוד ועוד רבדים של טעם שמתגלים בכל לגימה, אבל עם הטוויסט שלנו ואיזון על הצד המריר. זו ממש לא בירה סטנדרטית, בוודאי לא בירה למתחילים”
לחיים ומזל טוב 🙂 !
בירת החורף של מבשלת שפירא
Jack’s Winater Ale היא בירת החורף המסורתית של מבשלת שפירא. הבירה מופיעה מדי שנה חודשי החורף כדי לחמם אותנו עם 8.5% אלכוהול ושבבי עץ שהושרו בבורבון .
שאלתי את איציק שפירא למה קוראים לה ג’ק? ותשובתו השאירה אותי speechless:
“השמועות אומרות שנכנס לשם ג’ק דניאלס, אבל הסיבה האמיתית היא שהבירה על שם דוד רחוק מצד אמא שלי שהיה לו בר בווינסקונסין ושבמהלך שוד נורה ומת בניסיון לנטרל את השודד”.
בירה חגיגית לחנוכה
מבשלת ג’מס הוציאו בירה לכבוד חג החנוכה. ובמילים שלהם בדיוק זה נשמע נפלא: “תכירו את Hoppy Hanukkah
בירה חדשה לחנוכה ! והיא טעימה ברמה של נס;-)
**חיטה בטוויסט ישראלי | בצבע זהוב מואר | ארומטית בטעמי פירות טרופיים | בעלת מרירות נמוכה | 5% אלכוהול**
תבואו, יש הנחה למכבים!
רק בסניפי ג׳מס במהדורה מיוחדת לחנוכה!”
דונקל (כהה) לאגר
לא הגיע הזמן שנמצא את הבירות האלה על כל מדף, בכל סופר? ולא בעיקר במעדניות רוסיות ? הלאגרים הכהים הצ’כים הם בירות בעלות צבע עמוק משגע וטעמים קרמליים נפלאים. בהכללה גסה (שוב) אני חושבת שהישראלים מאוד אוהבים בירות מתקתקות – אז איך זה שהסגנון הזה אינו יותר מוכר ויותר נמכר?! ואל תגידו לי שגולדסטאר שייכת לקבוצה הזו. היא לא.
אז קבלו שתיים: צ’סו בוהמיין וברנארד כהה.
הברנארד הכהה (5%) הגיעה בכמות מוגבלת. מבשלת ברנארד מייצרת בירות לאגר לא מפוסטרות – מחזה נדיר בקרב מבשלות בסדר גודל כזה. המבשלה מפסיקה לבקבק את הלאגר הזה בבקבוקי 330 מל – אז אם אתם מוצאים אותה – מומלץ גם כפריט לאוסף 🙂
את הצ’סו בוהמיין תמצאו כרגע רק בחביות בבארים הבאים:
ביר טיים, ראשל״צ
דיזייר, תל אביב
הפיראט, ראשל״צ
המקום של אבא, אריאל
ביר שופ, נתניה ותל אביב
בירלוגה, נתניה
ברטוב, בת ים ופתח תקווה
פינטה, אשדוד וצליל היין בנהריה.
לכו לטעום – אתם תודו לי. לחיים!