מועדון הבירה #16: סוף סוף SOOF
חברים יקרים,
חצינו את הים ובצד השני גילינו דלעת ורוחות רפאים.
סיכום מפגש מבשלת סוף , אילת.
המפגש הגדול ביותר של המועדון עד כה – וזה , פייר, מרגש.
תודה לכל מי שהגיע, שתה, צילם ושלח למלכה. כן ירבו.
טעמנו 6 בירות מהמגוון של מבשלת סוף + הפמפקין אייל של הבלו מון.
מבשלת סוף הוקמה באילת בתחילת 2016.
אם אתם מגיעים לעיר, קפצו לביקור – מקום מדליק, מסעדה-מבשלה,
עם אוכל טעים (לא כשר), אותו מכינים בוגרי מסעדה וותיקה ומוערכת באילת – המחבוא של אדי.
במבשלה לא חוששים להתנסות ולכן תמצאו שם הרבה תוספות מעניינות בבירות (גוג’י ברי, זרעי כוסברה ועוד..), שלדברי הבעלים,
תמיד מכינים במו ידיהם, מחומרי גלם אמיתיים ולא מתמציות .
קינחנו במהדורה מיוחדת של הבלו מון – Pumpkin Ale – בירה בתוספת דלעת ותבלינים, אותה מכינים מדי שנה לקראת ההאלווין . עפנו על עצמנו בזכות עוגיות רוחות רפאים ותערובת תוצרת בית של תבלין הפמפקין-פאי, אותו פיזרנו על הבירה .
והנה מה ששתינו:
#מבשלת_סוף:
1. אקווינוקס – לאגר עם כשות אמריקאי מזן אקווינוקס –
כשות המאופיין בטעמי ליים, פאפאיה ופלפל ירוק!.
הצלחנו לחוש את הפלפל בעיקר בסוף הבקבוק – במשקע השמרים.
לאגר נהדרת, הרוב הלא דומם במועדון חיבב אותה מאוד.
2. בלונד אייל – בירה בתוספת ג’ינג’ר, כוסברה, דבש וגוג’י ברי,
עם הרבה כשות מזן סיטרה.
3. ברי-ביר – לאגר עם…שימו לב לתוספות : דובדבנים, פירות יער ודבש! טעמי הפירות קצת אבדו בתסיסה אבל הצבע יפהפה ממש – ראו בתמונות.
4. אמבר אייל – צבע חום-ענברי יפהפה, בירה עם מעט סילאן ומעט לתת חיטה. גם כן הייתה חביבה מאוד על החברים.
5. פורטר – מתכון שמקורו בטעות, אבל יצא טוב והחליטו להשאירו באופן קבוע. בפורטר הזה יש מעט ג’ינג’ר והוא הבייבי האהוב על נתן, הבעלים 🙂
6. סמוקי בראון – אייל עם נגיעה של לתת מעושן ומרירות נמוכה. נתן, אנחנו פה פונים ללב שלך – תפציץ במעושן!
7. פמפקין אייל – ראו בתמונות – הבירה הזו אפשרה לנו לרגע לדמיין שאנחנו חוגגים האלווין. עוגיות רוחות הרפאים ריחפנו לנו מעל הראש ואז בבטן , שילוב טריקי מפנק.
תודה לכל מי שבא,
תודה לרותם מ ביגנס – המרכז לתחביבים קולינרים
תהיו טובים,
לחיים!
רותם ונעמה
המבשלה The Brewery
הכרם – בירות פרמיום הכרם – תרבות שתייה Yoni Fleiderman
Blue Moon Brewing Company
תודה גדולה לביגנס בנימינה על האירוח .